Pia ja Roger
| Pian blogi

Tennissynttärit

Järjestin ystävilleni ja sukulaisilleni juhlat 40-vuotissyntymäpäivieni kunniaksi. Juhlissa ei ollut erityistä teemaa, vaan tarkoituksena oli vain pitää hauskaa isolla porukalla.  Juhlien edetessä kävi nopeasti selväksi, mikä muodostui illan teemaksi: tennis.  Olisikohan niin, että olen puhunut uudesta harrastuksestani aika paljon? Saattaa olla, että ystäväni ovat myös lukeneet blogiani ja joutuneet todistamaan toinen toistaan mielenkiintoisempia tennikseen liittyviä tapahtumia elämässäni.

IMG_9837Minulle pidettiin kaksi puhetta. Toisessa puhuja ihmetteli, kuinka paljon tennisvaatteita voi tarvita vasta muutama kuukausi sitten alkaneeseen harrastukseen? Hän pohti ääneen, kuinka lähden aina kaasu pohjassa uusien haasteiden pariin, mutta tenniksen kohdalla on innostus ollut poikkeuksellisen suurta ja vaikuttaa myös siltä, että se ei tule ihan heti loppumaan. Puhuja myös muisti mainita, kuinka pallopelit eivät koskaan ole olleet vahvuuteni tai kiinnostukseni kohteista korkealla, mutta nyt en juuri muusta puhukaan.

Toisessa puheessa koko tennisinnostukseeni alunperin syyllinen ystäväni loi katsauksen tulevaisuuteen, vuoteen 2030. Tässä ote tekstistä: ”Se on se vuosi kun Mamwork avaa seitsemännen toimipisteensä Tokioon ja voitatte tyttäresi kanssa viidennen kerran Hangon Sanoma open -perhenelinpelinpelissä kultaa.  * – * Tavoitteena tälle syksylle 2030 on mitalisija ITF:n Naiset 55-vuotta sarjan kilpailuissa Bora boralla. Aikaasi toki jonkin verran vie viikottaiset botox-pistokset ja kiinteyttävä vacustyler-alipainehoito. Tämän lisäksi pidät itsesi aktiivisena lastensairaalan tuki ry:n puheenjohtajana ja ”joogatkoon ne joita se auttaa”- vertaistukiryhmän vetäjänä.

Entäs ne syntymäpäivälahjat? Joko arvaat, mitä sain lahjaksi?

FullSizeRender
Päivänsankari ja muutama tennisaiheinen lahja

Ystäväni olivat tehneet upean kortin, johon oli kerätty erilaisia tervehdyksiä ja sloganeita tennikseen liittyen. Kortin kannessa oli myös kuvia oho-, hups-, ja voi***** -lyönneistäni. Lahjapaketista paljastui – mitäpä muutakaan, kuin upea tennismaila! Samanlainen, millä olen harjoitellut pelaamista tähänkin asti – tärkeintä yksityiskohtaa, eli pinkkiä grippiä unohtamatta. Paketista paljastui myös tavaroita, joiden käyttötarkoitusta minun piti kysyä asiantuntijoita.  Niistä kirjoitan enemmän, kun pääsen suorittamaan käytännön testausta…

Lapseni askartelivat pahvisen tennismailan ja sen takana oli lupaus uudesta tennisbägistä. Eräs ystäväni muisti minua tennisaiheisella korulla. Sain myös lahjakortin urheiluhierontaan, sillä täytyyhän sitä pitää itsestään huolta myös treenien jälkeen. Niin, ja yksi lahjakirjekuori piti sisällään käyttörahaa tennismatkaa varten, toinen lahjakortin tennistunnille.

IMG_9836

Juhlat olivat onnistuneet ja siirryin iloisin mielin uudelle vuosikymmenelle.  Uusi harrastus on antanut niin paljon hyvää, että en ole ehtinyt juuri pohtia vanhenemista. Sitä paitsi, tenniksen parissa olen tavannut itseäni tuplasti vanhempia senioreita, joiden peli kulkee ja joille tennis muodostaa tiiviin sosiaalisen yhteisön: jostain näkökulmasta olenkin varmaan vielä aika aloittelija muussakin, kuin pelkästään tenniksen pelaamisessa.

IMG_9838

 

 

 

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen