Alain is back

Monille tuttu tsemppaus ja kannustushuudot kentältä kantautuvat Talin Tenniskeskuksessa, kun TennisHedmanin valmentaja Alain on jälleen työssään tenniskentällä. Alain työskenteli pitkään TennisHedmanilla ja oli muutaman vuoden välillä ulkomailla – ja monien iloksi mies palasi takaisin, ja aloitti nyt TennisHedmanin valmentajana.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Alain on pelannut tennistä kymmenvuotiaasta saakka ja Alainin mielestä yksi tenniksen parhaita puolia onkin se, että peli on ”game of life” – eli sitä voi pelata kaikenikäiset. ”Tennis on sosiaalinen laji, jossa kilpailullisuus ei ole niin tärkeää kuin yhteisöllisyys ja samanhenkisten ihmisten kohtaaminen.”

Alain rakastaa valmentamista, sillä siihen sisältyy mahdollisuus saada ihmiset ylittämään itsensä ja kehittymään jatkuvasti. ”Taitavat pelaajat saavat pelin näyttämään helpolta, vaikka sitähän se ei tietenkään ole. Haluaisin, että valmennettavani nauttivat joka hetkestä kentällä” kertoo valmentaja ja jatkaa: ”Moni yrittää liikaa ja liian kovaa. Haluaisin, että ihmiset oppisivat nauttimaan pelistä, nauttimaan jokaisesta lyönnistä. Minun tehtävänäni valmentajana on ohjata pelaajia kehittymään”.

Valmentajan motto kuuluu, että ”tennisottelun pitäisi olla sinulle nautinnollista ja ”kurjaa” vastustajalle” kertoo Alain ja jatkaa, että valmentajan työssä parhaat onnistumisen kokemukset tulevat siitä, että valmennettava on saavuttanut jotain – olipa se sitten henkilökohtainen tavoite tai voitto kisoissa.

Amerikkalaisen mielestä Suomi on ihana maa. Hän pitää Helsingistä sen rennon ilmapiirin takia ja ennen kaikkea siksi, että täällä kaikki toimii. ”meillä on täällä toimiva liikenne, puhdas ilma ja maaliman parasta juomavettä” hehkuttaa Alain ja kertoo nauttivansa myös talvesta. ”Neljä vuodenaikaa ovat kaikki mahtavia ja nautin niiden vaihtelusta”.

Alain Brouillaud valmentaa TennisHedmanilla aikuis- ja junioriryhmiä syyskaudesta alkaen.

Lue myös nämä