Pia ja Roger
| Pian blogi

Comeback

Tauko on ohi ja on aika palata tenniksen pariin niin täällä blogissa kuin oikeassa elämässä!

Olin marraskuussa polvileikkauksessa, josta toipumiseen vierähti aika kauan. En satuttanut polveani tenniskentällä – enkä missään urheilussa, vaan kyseessä oli uusintakierros jo pari vuotta sitten sattuneeseen työtapaturmaan liittyen. Olen aika konkari polvileikkauksissa: tikkejä poistanut sairaanhoitajakin totesi, että vasen polveni alkaa olla melko katu-uskottavan näköinen, kiitos seitsemän erimittaisen ja -mallisen arven. Jotta polvet toimisivat hyvin ja uusilta vammoilta vältyttäisiin, on lihaskunnon harjoittaminen kaiken a ja o.

Ilman tennistä motivaation löytäminen jokapäiväiseen kuminauhan hinksuttamiseen olisi ollut vaikeaa. Ja vesijuoksu, huh! Mikään ei taida olla tylsempää kuin polkea vettä uimahallin seiniä katsellen. Mutta kun mietin, että jokainen sukellus kylmään veteen (kyllä, uimahallin vesi on kylmää!) vei minua lähemmäksi sitä hetkeä, että pääsen taas pelaamaan tennistä, jaksoin reippaasti tehdä kotiläksyni.

En minä ilman tennistä ole näitä kuukausia elänyt kuitenkaan. Lapseni käyvät joka lauantai pelaamassa ja olen pyörinyt Talissa milloin minkäkin syyn takia.  Tennisvaatteeni saivat ihan oman hyllyn vaatekaapissani tauon aikana ja upouusi tenniskassini on ollut lähtövalmiudessa koko ajan.  Olen puhunut pelaamisesta ja suunnitellut lomakalenteria tennis mielessäni.

Kun viimein lampsin tenniskentälle tennishameessa ja -kengissä, oli vaikeaa olla hymyilemättä. Olo oli kuin olisi ollut kuplassa, toisessa todellisuudessa. Hetki, jota odotin pitkään ja hartaasti, oli viimein koittanut. Muistin kyllä, mitä piti tehdä ja osuin palloon. Rytmi ja ajoitus olivat aika pahasti hukassa, mutta ihmekös tuo kun eivät ne hanskassa olleet ennen taukoakaan.  Vielä pitää ottaa varovasti ja nyt alkuun treenit ovat lähinnä lyöntitreenejä ilman suurta nopeutta tai ponnistelua.   Vaikka vauhti ei ole vielä sataprosenttista, on fiilis sitäkin korkeammalla.  Muutaman kuukauden päästä voin varmasti pelata jo ihan oikeasti.

Kuminauha on ja pysyy matkassa, mutta vesijuoksuun ei motivaatiota ehkä enää löydy.Tavoitteet ovat korkealla ja korvien välikin voi varmasti taas paremmin, kun pääsen tenniskentälle.  Tavataan talissa – ja täällä blogissa!

 

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen