Pia ja Roger
| Pian blogi

Eka kerta yksin.

Nyt se tapahtui. Ensimmäinen pelikerta ilman opetusta, ilman valmentajan ohjeita ja valvovaa silmää. Olimme viettämässä kesälomaa Hämeenlinnan lähellä ja koska tenniskuume oireili jälleen voimakkaasti, päätin tehdä asialle jotain. Otin puhelimen käteeni ja soitin Aulangolle. ”Pia tässä moi. Haluaisin varata tenniskentän tunniksi. Kiitos.” Jälleen yksi rasti seinään: asioita, joita en koskaan ennen ollut tehnyt.

Pelikaverikin löytyi läheltä, kun eräs nuori sukulaisnainen lupasi lähteä mukaani. Varusteeni ovat varsin puutteelliset vielä, ja illuusio oikeasta tennispelaajasta varmasti romahti viimeistään siinä vaiheessa, kun kaivoin pinkistä ekokassista mailan ja purkillisen pojaltani lainaamia täpläpalloja. Oikealla tennispelaajalla pitäisi varmasti olla myös oikea mailakassi. Sen ehtii myöhemminkin.

Kentälle päästyäni oloni tuntui siltä, kuin olisin ajanut autoa ilman ajokorttia. Tämä toki oli luvallista ja varmasti ihan suotavaakin, mutta epävarmuus otti valtaansa nopeasti. Ja sitä paitsi – pelikaverin mieskin oli jo varoitellut, että se Pia kyllä varmasti voittaa ihan mennen tullen, se kun ottaa niitä tunteja ja bloggaakin tenniksestä. (Niin vähän hän tiesi).

Pallottelu oli hauskaa, mutta yllättävän vaikeaa. Katselin naapurikentille, ja totesin kuitenkin että aika moni taitaa pelata ihan itseoppineena: sen verran omintakeisia tyylejä oli nähtävissä. Minä sentään tiesin – teoriassa – mitä pitäisi tehdä! Koska meillä oli vain rajallinen määrä palloja ja vielä rajallisempi määrä taitoa, meni pallojen keräilyyn paljon aikaa. Yksi pallo taisi päätyä Vanajaveteen ikuisiksi ajoiksi.

Syöttäessäni ja erilaisia lyöntejä tehdessäni yritin koko ajan muistaa valmentajan ohjeet. Ei liian lähelle palloa, katse palloon, ei ole kiire, muista pysähtyä, tämä ei ole modernia tanssia…

Tunti kului nopeasti ja teki tehtävänsä. Tuli hiki ja tuli hyvä fiilis ja nöyryys haastavaa lajia kohtaan kasvoi entisestään. Toivon jatkossakin löytäväni kärsivällisiä pelikavereita, joiden kanssa voi käydä harjoittelemassa vaikka vielä en paljon osaakaan.

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen