Pia ja Roger
| Pian blogi

Helppoa, vaikeaa, hauskaa, löllöä

Tennis todella on kaikenikäisten harrastus. TennisHedmanilla pienimmät pelaajat ovat vasta nelivuotiaita eikä yläikärajaa ole. Kyselin superminijunioireissa harjoittelevilta lapsilta heidän kokemuksiaan tenniksestä.

Paavo (5) harrasti ennen myös  jalkapalloa, mutta haluaa nyt keskittyä vain tennikseen. Hän kommentoi lajivalintaansa: “Pikkaisen tenniskin voi olla tylsää mutta enemmän kivempaa se on kuin muut lajit. Ja mä olen harrastanut sitä jo niin paljon, että tiedän siitä ihan hirveän paljon”.IMG_9893 Lisäksi Paavo kertoo, että tärkeintä lajissa on se, että oppii. Kun pyysin häntä listaamaan eri lyöntejä, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: “no tietty isku-, stop-, rysty- ja kämmenlyönti. Vaikein niistä on syöttö, koska siinä pitää nostaa se pallo ylhäälle ja läppäistä, ja sit siinä voi samalla lyödä itseään käsille. Sitä mä vaan mietin, että onko niitä lyöntejä enää muunlaisia?

Pilvi (4) kertoo puolestaan, että hänen mielestään kivointa on syöttöjen harjoittelu. Pilvi demonstroi haastattelutilanteessa hienosti, miten syöttö tehdään: hän nostaa molemmat kätensä ylös, heiluttaa niitä vimmatusti ilmassa ja loppujen lopuksi tekee toisella kädellä ihan oikeaoppisen liikeradan. Pilvin mielestä tenniksessä vaikeinta on iskulyönti, koska siinä pitää osua niin kaukaa. Kysyin Pilviltä, mitä kaikkea tennistreeneissä tapahtuu. Hän kertoi, että “yleensä me tehdään silleen, että siellä on tosi paljon palloja ja sitten meidän pitää juosta, niin ja siinä pitäisi kai ymmärtääkin jotain”.  IMG_9896

Kalle (5) tykkää haasteista, ja hänen mielestään tenniksestä hauskinta onkin se, että paitsi kivaa, se on myös vaikeaa. Kalle nimeää bravuureikseen kämmenlyönnin sekä pommituksen. Vaikeimpia lyöntejä hänen mielestään ovat isku- ja rystylyönnit. Iskulyönnistä Kalle muistuttaa, että se ei ole itkulyönti, vaikka onkin tosi vaikea kun koko ajan pitää katsoa palloa. ”Tai no, ei ihan koko ajan, mutta melkein. Rystystä vaikean tekee se, että siinä pitää lyödä siihen suuntaan, siis tähän suuntaan (Kalle näyttää liikeratoja). Sehän olis ihan helppoa, jos siinä lyötäisiin tähän suuntaan”.  Kalle lisää vielä, että hänen mielestään rystylyönti on aika löllö.

Juttelin junioritenniksestä myös Mika Hedmanin kanssa, joka kertoi että lajin aloittaminen nuorena auttaa oikeiden liikeratojen oppimisessa ja pallosilmän kehittymisessä. “Kun alusta asti tekee asioita ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, oppii asiat kerralla oikein eikä myöhemmin tarvitse käyttää aikaa virheiden korjaamiseen. Vaikka asioita tehdään oikein, ei se tarkoita sitä, etteikö niiden tekeminen olisi myös hauskaa, Hauskuuden kautta löytyy mielenkiinto, innostus ja rakkaus lajiin ”.

Olen Mikan kanssa aivan samaa mieltä: junnuilla näyttää olevan todella hauskaa ja itse olisin välttynyt monelta hankaluudelta, jos tietyt perusasiat olisivat olleet takaraivossani jo junnuvuosista lähtien.

Tulevaisuuden tennistähdet treenaavat Talissa viikonloppuisin  ja ryhmissä on vielä tilaa – tervemenoa tutustumaan!

IMG_9898
Kalle (vas), Paavo ja Pilvi odottamassa treenivuoroaan
Vauhti • Hauskuus • Oppiminen