Pia ja Roger
| Pian blogi

Nyt hiljaa, äiti katsoo tennistä!

Viimeinen vuosi elämässäni on ollut täynnä asioita, joita en koskaan uskonut tekeväni.  Merkittävä osa näistä ”ei koskaan, ei ikinä” –jutuista on liittynyt tennikseen.  Viikonloppuna tuli ylitettyä jälleen yksi kynnys.

Ihastelin matkakuvia Monte Carlon turnauksesta ja luin netistä kisatunnelmia ja –tuloksia. Siitä se ajatus sitten lähti.

Sateisena sunnuntaina olisi mukavaa käpertyä sohvalle ja katsoa tennistä televisiosta. Idea oli mielestäni loistava, enkä ensin sen kummemmin ajatellut sen toteutusta.

Tennistä ei tullut miltään tavalliselta tv-kanavalta, tai siis sellaiselta kanavalta, joka näkyisi meidän televisiostamme.  Ensimmäinen homma oli siis selvittää, mistä ottelut näkyisivät.  Esitin avunhuudon Facebookiin ja melko nopeasti sainkin vinkkejä ja sain kanavat viritettyä katselukuntoon.

Rakensin itselleni mukavan pesän sohvalle, jonka vuorasin tyynyillä ja peitoilla. Käperryin omaan pieneen tenniskuplaani ja tätä idylliä kesti ehkä kymmenen sekuntia, kunnes ensimmäinen lapsista halusi jotain. Sitten piti viedä yksi synttäreille. Toinen kaatoi leikkilaboratorion liejut pitkin lattiaa. Kolmas halusi katsoa Zombie-ohjelmaa tietokoneelta korkealta ja kovaa.  ”Koittakaahan nyt olla keskenänne, että äiti voi katsoa rauhassa tätä tennisottelua” on lause, jota ei vuosi sitten olisi minun suustani vielä kuultu. Autoin tenavia parhaani mukaan ja hetken jumppaamisen jälkeen kaikille löytyi sopivaa ajanvietettä.

Hengitin syvään, hipsin jääkaapille ja rakensin hyvät eväät. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vasta puolisen tuntia, joten paljon hyvää oli vielä jäljellä. Hetken kesti, että pääsin mukaan tunnelmaan – eikä aikaakaan, kun yllätin itseni huutelemasta kannustushuutoja ja möykkäämästä sohvanpohjalla.  Ottelu oli jännittävä ja sitä pelattiin täydet kolme erää. Välillä jouduin googlaamaan muutaman termin ja kyselemään viisaammilta säännöistä ja käytännöistä, ja nyt jälkikäteen mietittynä tämä oli erinomainen oppitunti tennikseen.

Ranskan avoimia varten täytyy varmaan hankkia lastenhoitaja…

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen