Pia ja Roger
| Pian blogi

Jutellaanko tenniksestä?

Tennis on mainio puheenaihe. Tenniksestä voi jutella lähes missä vain, kenen kanssa tahansa.

Kun menen tapaamaan uusia asiakkaita, saan tenniksestä hyvän small talk -aiheen: “Vähän on jalat kankeina, kun eilen oli niin tiukat treenit”.  Yllättävän moni on ainakin harrastanut lajia, ja moni olisi myös kiinnostunut kokeilemaan.

Vanhat asiakkaat osaavat jo kysellä: kuinkas kämmenlyönti sujuu? Koska oletkaan lähdössä sinne tennismatkalle?

Ammattikorkeakoulussa pojat muistavat aina kysellä, miten opettajan treenit edistyvät. Ymmärrystä heruu myös silloin, jos tunti joudutaan lopettamaan kymmenen minuuttia aikaisemmin, jotta ope ehtii ajoissa treeneihin.

Kun kävin kosmetologilla, ei mennyt aikaakaan kun puhe kääntyi tennikseen. Kuinka näyttää nätiltä silloinkin, kun hiki virtaa ja punaa on muuallakin kuin poskipäissä?

Päiväkodin pihalla eräs toinen äiti tulee nykimään hihasta: “kuule, mä haluaisin kanssa kokeilla tennistä vuosien jälkeen…”

Tennistä koko elämänsä harrastaneen ystäväni kanssa juttu kääntyy nopeasti karvapalloon liittyviin asioihin. Viime viikolla vierähti ilta tietokoneen ääressä nettikaupoissa seikkaillen. Messengerissä viestit sinkoilivat koneelta toiselle: “minkä näistä topeista valitsisin…” tai “minkäs värinen hame sopisi parhaiten tämän kanssa…?”

Hauskaa on erityisesti se, että voin puhua tenniksestä sujuvasti vaikka olen harrastanut sitä vasta viime keväästä lähtien.  En ole millään mittarilla alan asiaantuntija, pelin säännöistäkin osa on vielä hieman hämärän peitossa. Mutta se ei haittaa: voin puhua omista kokemuksistani, oppimisesta, ihmisistä – niin, ja niistä hameista!

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen