Kohtele tennismailaasi hyvin!

Hyvät ystävät,

viimeksi kirjoitin palloon katsomisesta. Nyt inspiroiduin meuhkaamaan tennismailan jänteistä sekä gripistä eli kädensijasta.

Jose Feliciano on yksi maailman parhaista akustisista kitaransoittajista, mutta jos hänen kitaransa on epävireessä, ei lopputuloskaan ole hääppöinen. Sama asia koskee tennismailan jänteitä! Kun kysyn asiakkailtamme, milloin he ovat vaihtaneet viimeksi jänteet, saan mitä ihmeellisimpiä vastauksia. Esimerkiksi: ”En ikinä, pitääkö ne vaihtaa?”,Nämä ovat melkein uudet jänteet, vasta kaksi vuotta pelatut”, ” vaihdan uudet sitten kun ne menevät poikki” tai ”nämä ovat vielä muutamalla säikeellä kasassa”.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Roger Federer vaihtaa mailaansa, eli jänteitä joka kuudennen gamen välein. Suomen kansallinen kärki harjoittelee samoilla jänteillä 1 – 2 tuntia, elleivät ne ole menneet poikki jo sitä ennen. Esim. poikani Alex vaihtaa mailaa eli jänteitä 1 -2 kertaa/ ottelu.

Homman nimi on, että jänteet on vaihdettava ennen, kun ne menevät poikki tai menettävät kimmoisuusominaisuutensa ja ns. ”kuolevat”. Nyrkkisääntönä ehdottaisin, että mikäli pelaa 1 -2 kertaa viikossa, jänteet olisi vaihdettava kaksi kertaa vuodessa: kevätkauden alussa ja syyskauden alussa. Enemmän pelaavien kannattaa kysyä valmentajaltaan, tai viedä maila tennisshoppiin ja kysyä sieltä, ovatko ”piuhat” vielä pelikunnossa.

Vielä yksi asia, mikä ei ehkä tule mieleen: mailan säilytyspaikka ei ole auto! Talvella maila ja jänteet jäätyvät ja kesällä paistuvat, jolloin jänteet ”kuolevat”. Kotona paras säilytyspaikka on vaikka sängyssä, oman tyynyn vierellä, jolloin mailalle voi puhua kauniita ennen nukahtamista, jolloin se palvelee meitä paremmin seuraavalla pelikerralla.

Entä sitten grippi? Näen usein todella likaisia, reikiä täynnä olevia grippejä, joita ei ole vaihdettu pitkiin aikoihin. Ne ovat liukkaita ja epämiellyttäviä pitää kädessä, jolloin mailaa joutuu puristamaan liikaa. Vastaan on tullut myös  grippejä, jotka voivat olla jo terveydelle vaaraksi!

Summa summarum: pitäkää huolta mailoistanne, niin teillä on mukavampi pelata ja tulette huomaamaan, miten maila soi kädessänne! Kustannuksina grippien ja jänteiden huollot ovat vähäisiä: jänne ja jännitys kustantaa n. 30 € ja kolmen gripin pakkaus n. 9 €.

Mukavia tennishetkiä ja tsemppiä vuodelle 2017!

Terveisin,

Mika

Lue myös nämä