Pia ja Roger
| Pian blogi

Mikä on sinun (teko)syysi olla pelaamatta tennistä?

 

Jos joku olisi vuosi sitten kertonut, että tällä hetkellä pelaan tennistä useita tunteja viikossa, käyn tennismatkoilla ja vielä bloggaankin aiheesta, en olisi kuulemaani ihan pureskelematta niellyt. Miksi ajatus tuntui niin vieraalta?

Olen jutellut tenniksen aloittamisesta monen tutun ja vähän tuntemattomammankin kanssa. Samat kuvitelmat ja samat selitykset toistuvat usein. Tässä niistä yleisimpiä.

Minulla ei ole pallosilmää. En ole koskaan ollut hyvä missään pallopelissä.

Moni – erityisesti nainen – tuntuu kuvittelevan, ettei hänellä ole pallosilmää. Niin minäkin luulin. Pallosilmättömyys ja pelaamattomuus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Jos et ole koskaan kokeillut, et voi tietää. Suurimmalla osalla meistä on ihan riittävän hyvä pallosilmä, jotta voi aloittaa harrastuksen. Ja pallosilmä on myös asia, jota voi treenata. Mitä enemmän pelaa, sen helpommin oppii lukemaan palloa.

Eihän minulla ole sellaisia vaatteita, joilla voisin mennä tenniskentälle.

Tenniksen voi aloittaa ilman sen ihmeellisempiä varusteita. Hyvät kengät ovat tärkein varuste, mutta itse pelasin ensimmäiset tunnit samoilla lenkkareilla, joita käytin kuntosalilla. Mailan sain lainaksi tenniskoululta. Päälläni oli samat vaatteet, joilla kävin jumpassa. Ihan eri juttu on sitten se, kuinka kauan malttaa olla ostamatta kaikkia niitä ihania hameita ja toppeja, joita tennikseen liittyen on myynnissä..

Minulla on huonot polvet/nilkat/ranteet/lonkat/olkapäät/selkä.

Itselläni on ollut jos jonkinlaista kremppaa jalkojeni kanssa, ja olen käynyt vesijuoksemassa, kuntosalilla ja tehnyt vaikka mitä. Mikään ei kuitenkaan ole innostanut minua samalla tavalla, kuin tennis. Pelaamisen lisäksi on hyvä tehdä lihaskuntoharjoituksia (tähän saa ohjeita ja neuvoja esim. Jarkolta). Kun opettelee liikeradat oikein ja tekee harjoittelua tukevia asioita, voi pelaaminen sittenkin olla mahdollista!

En ole koskaan pelannut mitään.

En ollut minäkään pelannut yhtään mitään. Nelikymppisenä voi aivan hyvin oppia siinä missä nuorempana. Aikaisempi pelikokemus helpottaa tiettyjen asioiden omaksumista, mutta kun lähtee nollasta, on oppimiskäyrä ihanan jyrkkä – ainakin aluksi.

Minulla ei ole aikaa.

Tennistä voi pelata oikeastaan mihin kellonaikaan tahansa. Se ei vie aikaa sen enempää kuin muutkaan lajit – ainakaan, jos ei anna mopon karata käsistä, kuten minulle kävi. Tennistunteja on aamuseitsemästä iltayhdeksään seitsemänä päivänä viikossa. Tunnille löytyy kyllä aikaa, jos niin päättää.

Tennis on liian vaikeaa.

Tennis on siitä upea laji, että sitä voi pelata aina omalla tasollaan. Peruslyönnit oppii auttavasti aika nopeasti, mutta opittava ei lopu koskaan. Mitä enemmän treenaat, sen enemmän huomaat kuinka paljon opittavaa vielä on. Tennis tarjoaa haasteita, mutta juuri niin paljon, kuin olet valmis vastaanottamaan.

Minun pitää harrastaa niin, että voin ottaa lapset mukaan.

Tennis on koko perheen harrastus. Itse pelaan lauantaisin samaan aikaan, kun omat 4- ja 5 -vuotiaat tenavani treenaavat superminijunioreissa. Tammikuussa alkaa myös Tiistaiklubi, jonka aikana Talissa on lastenhoitopalvelu tarjolla.

Vieläkö keksit hyvän syyn olla pelaamatta? Kerro se kommenteissa, voin yrittää löytää ratkaisun.

Talissa tavataan!

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen