Mitalipelit ja vierailu Suomen suurlähetystöön

Sunnuntaiaamu valkeni todella kuumana ja hiostavana. Aamun lämpötila oli jo +26 ja iltapäiväksi oli luvattu yli +30 astetta. Sannan peli oli klo 11 ja olimme ajoissa lämppäämässä ja heittelemässä palloa tennisklubin takana. Klubilla on koko ajan valtava hässäkkä. Oli pelaajia, toimittajia, televisioväkeä ja kannatusjoukkoja, joten oli parempi viedä Sanna syrjään keskittymään tulevaan peliin.

Sanna oli hermoillut edelliset pelit ja syöttö, joka Suomessa on mennyt hyvin ruutuun, on takkuillut täällä – osaksi tuulen, auringon ja katsomonkin takia. Olosuhteet olivat todella hankalat. Alkupallottelussa molemmilla pelaajilla oli vaikeuksia pallon pompun kanssa, koska tuuli oli todella kova. Ottelu alkoi Sannan osalta todella hyvin ja hetkessä hän oli 3-0 johdossa. Seuraava Sannan syöttövuoro oli tasainen ja Marokon pelaaja onnistui etupallon kautta murtamaan Sannan syötön. Tässä vaiheessa valmentaja oli ihan hyvin vähän hermostunut. Ottelu jatkui ja Sannan syöttö alkoi pudota  hyvin ruutuun ja lopulta Sanna vei ottelun nimiinsä numeroin 6-1. Tällä voitolla Sanna varmisti itselleen hopeamitalin omassa sarjassaan. Hieno aloitus päivälle!

Tommi käytti vapaapäivänsä harjoitteluun tuulisissa olosuhteissa, mutta tällaista tennispelaajan elämä on. Hyvin harvoin jos tuskin koskaan on tennisottelu keskeytetty tai siirretty tuulen takia. Katsoin säätiedotusta aamulla ja tänne luvattiin 30 m/s, eli lippis ei pysynyt klubilla päässä.

Illalla koko Suomen joukkue oli kutsuttuna Suomen suurlähettilään Riitta Shawn`in toimesta lähetystö- vierailulle. Lähetystö sijaitsee jossain 30. kerroksessa. Hissejä on rakennuksessa paljon ja sekoilin hissien kanssa oikein kunnolla. Meidän ryhmämme kävi suunnilleen kaikki kerrokset läpi ja välillä kävimme alhaalla kysymässä oikeaa kerrosta. Löysimme perille. Mutta kuten ryhmähenkeen kuuluu, minut valittiin yhteisellä julkilausumalla Suomen sisutiimin hissivastaavaksi. Se tarkoittaa sitä, että en saa mennä yksin hissiin, enkä varsinkaan saa painaa niitä helskutin kerrosnappuloita – että tällaista.

Saavuttuamme lopulta perille ja Riitta Shawn esitteli meille lähetystön toimintaa ja tarjosi meille maittavan iltapalan. Ilta oli juhlallinen ja mukava, paitsi hissimatka alas: minut pistettiin hissin kulmaan mököttämään ja urheilijoilla oli hauskaa, kun he joutuivat ohjaamaan valmentajaansa 😉. Myöhemmin illalla saimme vielä nauttia ukonilmasta Abu Dhabissa.

Maanantaiaamuna oli suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa, olihan Tommilla edessä pronssiottelu Puerto Ricon Angel Davilaa vastaan. Tommi oli keskittynyt tähän tulevaan otteluun jo pari päivää. Menimme ajoissa klubille. Päivästä oli tulossa kuuma ja Tommin ottelu oli kuumimpaan aikaan klo 16. Teimme hyvät lämmittelyt taas siellä klubin takana ja olimme valmiita koitokseen. Alku sujui Tommilta tunnustellen ja Tommi hävisi ensimmäisen erän 4-1. Erätauolla kävimme läpi asioita, joita voisi tehdä toisin. Toisessa erässä Tommi esitti parasta osaamistaan täällä Abu Dhabissa. Hän malttoi hyvin, liikutti vastustajaa kun oli  siihen paikka ja lopulta Tommi voitti toisen erän 4-2 ja edessä oli ratkaiseva erä, joka pelattiin super-tiebreakina. Erä eteni tasaisesti 4-4. Tässä vaiheessa Tommi oli jo aika väsynyt, ottelu oli kestänyt jo yli tunnin. Muutama helppo virhe ja Angel karkasi 8-4 johtoon ja lopulta 10-5 erä- ja otteluvoittoon.

Tommin pettymys oli tietysti suuri, kun hän ei saanut väännettyä ottelua kotiin. Mutta pitää antaa kaikki tunnustus Tommille, hän pelasi kokonaisuutena loistavat kisat: 4 voittoa ja 2 tappiota. Siitä pitää olla todella ylpeä. Tommi pelasi tasolla 3, jossa oli yhteensä 15 pelaajaa. Tommin sijoitus oli lopulta 4.

Olemme tämän 10 päivän aikana tutustuneet myös muiden maiden pelaajiin. Luxemburgin valmentajan kanssa olemme jo sopineet tulevista tapahtumista. Luxemburgissa on erittäin vilkasta Special Olympics -toimintaa. Siellä on 53 rekisteröityä ”kehari” -tennispelaajaa. Hatun noston arvoista toimintaa heillä. Tulevista tapahtumista sitten enemmän tuonnempana.

Tiistaina kävimme kannustamassa Suomen miesten koripallojoukkuetta ja myös naisten jalkapallojoukkuetta. Pakko myöntää, että kyllä me suomalaiset osaamme kannustaa omiamme, varmasti kisojen kovimmat kannustajat löytyvät Suomen joukkueesta. Mahtava fiilistelypäivä. Go Finland go!!!!!

Tänään keskiviikkona on sitten palkintojen jako Zayed Sport Cityn Festival Arenalla. Tulee varmasti ikimuistoinen hetki vanhemmille ja valmentajalle, kun Sanna ja Tommi nousevat podiumille. Olen luvannut Sannalle ja Tommille, että kisojen jälkeen mennään Mäkkäriin syömään. Vaikkakin välillä saan muistuttaa urheilijoita montakin kertaa joistain asioista, niin tämän lupauksen he tuntuvat muistavan erittäin hyvin!

Lue myös nämä