Pia ja Roger
| Pian blogi

Pallonheittoa palmujen katveessa

IMG_0174

IMG_2461

Tänään pelattiin reippaina ja virkistyneinä vapaapäivän jälkeen. Ryhmien järjestystä muutettiin, ja me pelasimme jälkimmäisessä porukassa. Aamupäivällä kävimme läpi jo aiemmin opittuja asioita ja pelasimme hyvällä fiiliksellä auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta.

Treeneissä jouduin tilanteeseen, jossa en voinut kuin kiroilla selvällä suomenkielellä. P***ele.  Pallo tulee verkon yli ja juoksen sitä vastaan, ja yhtäkkiä koen täydellisen jäätymisen: mielessäni viuhuu oli kaikki osaamani lyönnit. Pitäisikö nyt tehdä lentolyönti, hyökkäyslyönti tai ehkä joku muu. Päädyn seisomaan maila kasvojeni suojana ja kiroilemaan. Ei näin. Myöhemmin sain kuulla, että taitavammilekin voi käydä näin.

IMG_2465

Tämän leirin yksi rikkaus on ehdottomasti se, että meitä pelaajia on niin monentasoisia ja kaikilla on omat tyylinsä ja vahvuutensa. Haluan uskoa, että jokainen voi oppia toisiltaan jotain, kun seuraa kentän tapahtumia ja osallistuu myös jälkipeleihin. Yksi pelaajakaverini totesi, että tennistä ei pitäisi ajatella liian monimutkaisesti, sillä silloin ei ainakaan onnistu. Olen aivan samaa mieltä.

Iltapäivällä sain opetusta Mikalta, kun muut treenasivat jo huomisia pelejä varten Akun kanssa. Pahin painajaiseni kävi toteen myös täällä palmupuiden katveessa, kun sain käskyn laittaa mailan syrjään ja tarttua palloon. Heittäminen vahvistaa syöttöä. Niinpä sitten heittelin palloa ja sain kuin sainkin sen verkon yli. Keskustelu siitä, miksi tytöt ovat huonompia heittämään palloa, jatkui vielä illallisellakin. Vastausta emme keksineet. Iltapäivän treeneissä opin paljon ja voi olla, että jokin lukko jopa avautui. Oppimisenhan voi varmasti mitata vasta silloin, kun asiat viedään käytäntöön.

Upea tennisviikko lähenee loppuaan, huomenna on vielä yhdet treenit ja iltapäivällä pelataan tennisleirin mestaruudesta.

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen