Samun ajatuksia junioritenniksestämme

Hei kaikki,

Viimeisestä blogistani on vierähtänyt tovi ja tämän tapahtumarikkaan vuoden ollessa lopuillaan ajattelin kirjoittaa ajatuksistani liittyen junioritennikseen. Junioritenniksemme on kehittynyt ja nostanut tasoaan entisestään mm. säännöllisten valmentajakoulutustemme myötä. Valmentajatiimimme on tällä hetkellä todella motivoitunut ja ammattitaitoinen, joka näkyy myös kentällä. Olemme yhdessä rakentaneet ja selkeyttäneet junioripolkuamme niin, että pelaajan iästä tai tasosta riippumatta jokaisen on mahdollista edetä tavoitteisiin mahdollisimman nopeasti, ja että eteneminen junioripolullamme olisi mahdollisimman selkeää ja tehokasta.

Tällä kaudella olen itse ollut paljon kentällä nuorempien junioreiden kanssa ja onkin ollut ilo seurata, miten nopeasti olemme siirtyneet pehmopalloista ja miniverkoista isommalle kentälle ja ottaneet haastavampia palloja käyttöön. Junioreista huomaa myös, kuinka onnistumisten myötä kiinnostus lajia kohtaan kasvaa, koetaan yhteisöllisyyttä ja sitä kautta kentällä on entistäkin hauskempaa. Tällöin on myös hyvä hetki miettiä, olisiko mahdollista hieman lisätä pelimääriä/viikkotunteja nopeuttaakseen kehitystä entisestään?

Hedman Team -harrastekilparyhmä perustettiin kolme vuotta sitten ja tässä ajassa pelaajat ovat ottaneet valtavan harppauksen eteenpäin. Aloitimme oranssitäpläisillä palloilla saaden juuri ja juuri pallon niin sanotusti elämään ja nyt lyömme jo kovilla palloilla niin, että saan itsekin jo laittaa parastani pysyäkseni lyönneissä mukana😊. Osalle tenniksestä onkin tullut jo se oma ykköslaji ja on aloitettu vähän kilpaileminenkin. Treeneissämme käy myös paljon muiden seurojen pelaajia, jotka kehuvat valmennuksen laatua ja sitä, kuinka meillä panostetaan varsinkin tekniikan opettamiseen.

Tällä kaudella on mukaan tullut myös paljon uusia teini-ikäisiä pelaajia ja sen myötä myös ihan uusia harrastajia lajin pariin. Ehdottomasti hienoin asia mielestäni tenniksessä onkin juuri se, että siitä saa harrastuksen loppuelämäksi aloitusajankohdasta riippumatta ja aloittaa voi minkä ikäisenä vain. TennisHedmanilla pelaa yli 200 junioria ikäryhmissä 4-17 v., joten kaikille löytyy varmasti oma paikkansa ja ryhmänsä.

Olemme ottaneet korona-ajan vaatimukset treeneissä huomioon ja TennisHedman ja Talin tenniskeskus tekevät kaikkensa, jotta pelit sujuvat mahdollisimman turvallisesti. Vanhempainillat ja pelipäivät olemme joutuneet ikävä kyllä jättämään väliin, mutta kunhan tilanne rauhoittuu, kutsun mielelläni taas kaikki vanhempainiltaan keskustelemaan tennikseen ja treeneihin liittyvistä asioista

Toivon kaikille hyvää loppuvuotta ja tsemppiä treeneihin!  Muistattehan, että olen vain mailin tai puhelinsoiton päässä, mikäli tulee mitään kysymyksiä tennikseen ja treeneihin liittyen😊

Tennisterveisin,

Juniori- ja valmennusvastaava
Samu Hartikainen

Lue myös nämä