Pia ja Roger
| Pian blogi

Tästä se lähtee

Olen oppinut, että jokaisella tenniksenpelaajalla on omat rutiininsa ja omat maneerinsa. Keskittymiseen liittyy, että toistaa itselleen jotain tiettyä sanaa tai lausetta, pompottaa palloa tai vaikka rapsuttaa jalkaansa.

Tänään ymmärsin, että minullakin on jo oma voimalauseeni, oma sanonta minkä toistan ennen, kuin ryhdyn tekemään jotain suoritusta.

Voimalauseeni vaatii hieman selittämistä, ja teen sen aivan erityisellä ylpeydellä. Esikoistyttäreni on vaikeasti sairas, hän sairastaa parantumatonta lihastautia ja on liikuntavammainen. Muutama vuosi sitten häntä pyydettiin esiintymään Lastenklinikoiden Kummien järjestämässä konsertissa, joka järjestettiin vanhalla jäähallilla.

Pieni tyttö istui pyörätuolissaan jäähallin lavalla, päällään Suomen lätkämaajoukkueen aivan liian suuri pelipaita. Hän piti mikrofonia kädessään ja täpötäysi jäähalli oli niin hiljaa, että neulan tippuminen lattialle olisi kuulunut. Sydämeni pamppaili ja olin aivan varma, että pikkuinen hyytyy: ei hän uskalla esiintyä näin suurelle joukolle ihmisiä. Sekunnit kuluivat ja jännitys oli käsin kosketeltava. Sitten hän veti syvään henkeä ja totesi: ”tästä se lähtee”. Sen sanottuaan hän lauloi yksin, ilman säestystä, heppalaulun alusta loppuun tismalleen oikein. Kaikki taputtivat tahtia ja monen silmissä kimmelsi kyynel. Olin aivan tolkuttoman ylpeä tyttärestäni.

Tuon konsertin jälkeen olen monesti mielessäni todennut että ”tästä se lähtee” kun olen joutunut tiukkaan paikkaan: esiintymään julkisesti, pitämään puheen tai tekemään jotain erityisen vaikeaa. Tänään huomasin, että toistin itselleni syöttöharjoituksia tehdessäni moneen kertaan ”tästä se lähtee”. Maailman paras voimalause.

Mikä on sinun voimalauseesi? Kerro se kommenttina alle. Tarjoan pullakahvit yhdelle onnekkaalle komentoijalle 🙂

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen