Pia ja Roger
| Pian blogi

Tennis auttaa Tiinaa palautumaan työn haasteista

Aloitamme blogissamme juttusarjan, jossa haastattelemme tenniskentällä pelaajiamme.  Jutun lopusta voit lukea myös Mika Hedmanin vinkit haastateltavalle pelaajalle – niistä on varmasti hyötyä ja iloa kaikille muillekin! 

Tennis, tennisvalmennus, Tenniskoulu, TennisHedman

Tiina Marttinen on sporttinen, haastavaa työtä tekevä kolmen lapsen äiti, joka saa energiaa liikkumisesta. Tiina on tullut pelaamaan Talin Tenniskeskukseen Mika Hedmanin kanssa. Välillä voimallisesti puhaltava tuuli lisää haastetta, ja pallojen etäisyyksiä on vaikea arvioida, kun aurinko osuu suoraan kasvoille ja tuuli on todella arvaamaton.  Haastavista sääolosuhteista huolimatta peli tuntuu kulkevan mukavasti, ja Mika kehuu Tiinaa: ”Hei, sinähän olet selkeästi kehittynyt”.

Tiinan tennishistoria ulottuu lapsuuteen, jolloin hän kävi lajin alkeiskurssin. Pelaaminen jäi kuitenkin muiden harrastusten tielle ja hän palasi tenniskentille vasta opiskeluiden jälkeen. Vuosien varrella hän pelasi ystäviensä kanssa ja myöhemmin perheen kanssa, erityisesti matkoilla. ”Tennis on siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa lähes missä vaan” kertoo Tiina.

Reilu vuosi sitten Tiinaa alkoi kuitenkin vaivata se, että vaikka hän kävi pelaamassa, hän ei kuitenkaan osannut pelata toivomallaan tavalla. Hän alkoi käydä valmennuksessa TennisHedmanilla kerran viikossa. ”Alussa tuntui, että opin nopeasti, mutta mitä enemmän opin, sen enemmän tajusin, kuinka vähän osasinkaan” kertoo Tiina ja jatkaa: ”Tennis on haastava, upea laji, jota voi pelata, vaikka ei niin hyvin osaisikaan”.  Haastavinta lajissa Tiinan mielestä on se, että saa koko paketin kasaan: ”Siihen kuuluu oikean ajoituksen, vartalon asennon ja monen muun yksityiskohdan saaminen kuntoon”.

Tiina työskentelee hektisessä työympäristössä markkinointipäällikkönä, ja hän kertoo, että urheilu on hänelle välttämättömyys. ”Pyrin liikkumaan viidesti viikossa. Urheilu on tärkeää niin mielen kuin fysiikan kannalta, ilman liikkumista en pystyisi palautumaan työn haasteista”.  Sporttisen naisen lajivalikoimaan kuuluu tenniksen lisäksi myös juokseminen, pilates, kuntosali ja golf. ”Kaikki lajit tukevat toisiaan ja hyvä kunto auttaa siihen, että tenniskentällä voi keskittyä tekniikkaan” summaa Tiina urheilulajien synergiaa.

TennisHedman oli Tiinalle luontainen valinta, sillä jo hänen vanhempansa ovat pelanneet TennisHedmanilla.  Hän pelaa ryhmässä, joka kokoontuu yhtenä arki-iltana viikossa. ”Ryhmä on ollut minulle paras harjoitusmuoto, sillä siinä täyttyy myös sosiaalinen aspekti. Täällä tenniskoululla on kivoja ryhmiä ja erinomaisia valmentajia” kehuu Tiina ja jatkaa: ”Olen käynyt useamman valmentajan vetämissä ryhmissä, ja kaikki ovat olleet sekä päteviä että kannustavia. Eri valmentajat painottavat hieman eri asioita, joten toisissa ryhmissä vierailu on myös tuonut uusia vinkkejä pelaamiseen”.

Lopuksi Tiina haluaa vielä kannustaa kaikkia tenniksestä kiinnostuneita kokeilemaan lajia: ”Uuden harrastuksen aloittaminen tekee todella hyvää, kun myös aivot joutuvat tekemään työtä. On hyvä haastaa itsensä oppimaan uutta, eikä vain tehdä niitä asioita, joita on aina ennenkin tehnyt. Tennis on haastavaa, muttei kuitenkaan niin vaikeaa, etteikö voisi pelata ja nauttia pelistä – ja oppia joka kerta lisää.”

Tennis, tenniskurssi, tennisvalmennus

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen