Tennisklinikka – täsmäisku lyönteihisi

Hei,

Tällä kertaa haluan kertoa TennisHedmanin klinikoista, joissa sanonta yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, pitää erinomaisesti paikkansa.
Kaikilla meillä on jokin mielikuva siitä, miltä omat lyönnit näyttävät. Hyvin usein ihmisille tulee yllätyksenä se, miltä todellisuus näyttää: se voi erota paljonkin omasta ajatuksesta joko positiivisessa tai negatiivisessa mielessä. Suorituksen videointi on käytössä kaikissa lajeissa, jossa huiput harjoittelevat. Mielestäni tämä on ehdottomasti paras ja nopein tapa parantaa jotain tiettyä lyöntiä. Toki täytyy muistaa, että harvoin mikään menee ”laakista” oikein, eli välillä olisi hyvä käydä klinikalla tarkistamassa, miten lyönti on kehittynyt.

Aloitimme täsmätunnit eli klinikat, helmikuun alussa. Kunkin täsmätunnin aihe on jokin tietty lyönti, jonka parantamiseen keskitytään. Kaksi ensimmäistä olivat rystyklinikoita ja seuraavat kaksi ovat syöttöklinikoita. Klinikan alussa kuvaamme kaikkien lyönnit, jonka jälkeen jokainen vuorollaan katsoo valmentajan kanssa lyöntinsä hidastuksena. Hidastus näyttää selkeästi, mitä pitäisi korjata tai muuttaa. Tämän jälkeen lyöntiä harjoitellaan lopputunti ja jokainen keskittyy omaan kehittymiskohteeseensa. Lähetämme tunnin jälkeen videoklipin kommentteineen asiakkaan sähköpostiin, jotta kukin voi kotona katsoa ja perehtyä rauhassa lyöntiinsä.

Kannattaa muistaa, että jokaisella pelaajalla on oma tapansa tyylinsä lyödä palloa. Maailmasta ei löydy kahta samanlaista lyöntiä mistään (ainakaan minä en ole löytänyt)!

Peruslyöntien neljä tärkeintä asiaa ovat:
1) valmistaudu lyöntiisi ajoissa
2) mailasi kärki tulee lähteä pallon alapuolelta
3) osu palloon vartalon edessä
4) saata vasemman hartian yli (oikeakätisillä).
Se, millä tyylillä nämä edellä mainitut asiat tekee, ei ole mitään väliä!

Hyvää kevättä ja tsemppiä!
Tennisterveisin,
Mika

Lue myös nämä