Pia ja Roger
| Pian blogi

Tennisviikko

Poseerausta vähän tunnetumman pelaajan kanssa :)
Tennisviikon aikana tapasin myös Teemun Talissa.

Viime kuukausien aikana olen pohtinut suhdettani urheiluun ja erityisesti tennikseen paljon myös tässä blogissani. Olen kertonut matkastani pallokammoisesta pelien välttelijästä innostuneeksi tenniksenpelaajaksi – ja nyt viimeistään tuntuu siltä, että olen melkein oikea urheilija: kun tämä blogi ilmestyy, olen toipumassa pienestä operaatiosta, joka tehtiin urheiluvamman takia. Minulla on aina ollut huonot polvet ja niinpä jouduin taas kaivamaan kanta-asiakaskorttini ortopedille esiin, mutta ei hätää: kuntoutussuunnitelma on jo olemassa ja siihen kuuluu paljon lihaskuntoharjoittelua – ja pallonheittoa!

Polvioperaatio oli tarkkaan ajoitettu, sillä viime viikolla tapahtui niin paljon hienoja asioita tennikseen liittyen, että en olisi voinut olla toipilaana. Maanantaina oli Jarkko Niemisen “Final Night” – tapahtuma, joka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kuinka hauskaa oli seurata ensin nelinpeliä ja sitten Jarkon ja Rogerin taidokasta kaksinpelaamista. Illasta teki täydellisen Apulannan esittämä biisi “Valot pimeyksien reunoilla” josta oli jo ennen tätä iltaa muodostunut mieleeni eräänlainen teemabiisi elämän kummallisuuksia miettiessäni.

Kävin pyörähtämässä Talin kentällä, polvet tukevasti tuettuina ja tein vähän rauhallisemman treenin – polvikipu ei estänyt kokonaan pelaamista mutta teki liikkeistä hitaita ja alaspäin menemisestä hankalaa. No, kerrankin minulla oli ainakin joku selitys siihen, miksi homma ei toiminut!

Perjantaina p12249776_10154292910459908_5894140162225523518_nääsin mukaan elämäni ensimmäiseen tennisgaalaan, joka pidettiin Marina Congress Centerissä. Gaalailtaan kuuluu valmistautua huolella, ja otimmekin ystäväni kanssa kaiken irti juhlasta: kävimme kampaajalla ja pukuja suunniteltiin pitkään ja hartaasti etukäteen. Gaalassa palkittiin ansioituneita tennisvaikuttajia sekä jaettiin stipendejä junioripelaajille. Vähitellen alan päästä kartalle tenniksen “kuka on kuka” -kirjassa.

Upea tennisviikko sai arvoisensa päätöksen lauantaina, kun vein lapseni treenaamaan ja esikoistyttäreni pääsiFullSizeRender-24 myös kentälle kokeilemaan eri lyöntejä avustajansa kanssa. Treenien sujumisesta kuva kertoo varmasti enemmän, kuin tuhat sanaa.

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen