Toinen pelipäivä

Herätys oli tänä aamuna Sannalla ja Tommilla taas jo klo 5.30. Aamulla laitettiin reippaasti likapyykit pussiin ja lähetettiin ne pesulaan. Aamupalalle klo 6 oli saapunut myös naisten unified -jalkapallojoukkue, silmät ristissä kuten meillä kaikilla. Onneksi hekin olivat samaan aikaan lähdössä Zayed sports cityyn, koska meillä oli jälleen kerran haasteita saada kyyti järjestettyä. Täällä järjestäjät eivät mielellään järjestä bussikuljetusta vain kolmelle urheilijalle.

Pääsimme siis jalkapalloilijoiden kanssa samalla kyydillä. Kyydissä oli myös kaksi Man -saarten urheilijaa, ja toisin kuin jurot suomalaiset yleensä, me emme olleetkaan nyt lainkaan sellaisia ja yhdessä meillä oli  paljon naurua, kälätystä, höpötystä ja ihan kaikkea. Vaikka matka kesti tunnin aamuruuhkassa, se sujui kuin siivillä. Saavuimme klubille vähän ennen 8.30 ja ryntäsin päävalmentajien kokoukseen, joka alkoi klo 8.30. Olinhan edellisenä päivänä luvannut refereelle pitäväni huolta siitä, että nuo kolme missattua kokousta jäisivät viimeisiksi. Okei, tulin paikalle viimeisenä ja referee totesi pilke silmäkulmassa: ”we can start, Finland has arrived”.

Sanna aloitti pelit taas klo 9.  Ryhmään kuuluivat Sannan lisäksi Kristina Filippova  ( Kazakhstan), Harrat Safia ( Marokko ) ja Shatna al Hasani ( Oman ). Heti alkupallottelusta lähtien kävi selväksi, että  Sanna oli kovassa lohkossa ja vaikka Sanna tsemppasi todella hyvin, hävisi hän molemmat ottelunsa .

Tommin lohkossa pelasivat Mohamed Zimeri ( Guatemala ), Leli Yakoub ( Syyria ) ja eilisestä tuttu vastustaja Yves Logelin ( Luxemburg ). Kentällä valitettavasti selvisi, että Tommin vastustaja Leli Yakoub ei ollut saanut viisumiasioita kuntoon, joten Tommi sai luovutusvoiton. Lohkofinaalissa Tommi pelasi Yvesia vastaan uudestaan. Yksi yö ei muuttanut voimasuhteita ja Tommi voitti uudestaan Yvesin.
Tähän väliin pitää kertoa, että Yves hymyili myös tänään sekä ennen ottelua että ottelun jälkeen. Lisäksi Yves saavutti ensimmäisen voittonsa ensimmäisessä ottelussa Guatemalan pelaajaa vastaan. Hyvä Luxemburg, hyvä Suomi!

Muistan, kun nuorempana ( saattoi siis olla viime viikolla ) luin Jaska Jokusta ja Jaska sanoi Ressulle jotenkin tähän tapaan: ”You live only once”,  niin siihen Ressu vastasi: ”No Charlie, you only die once, but you live every day”.

Nyt on sitten divisiointivaihe ohi ja huomenna torstaina ilmestyvät Olympics Gamesien kaaviot. Pidetään peukkuja Sannalle ja Tommille, että arvonta olisi suosiollinen ja saadaan nähdä tasaisia ja viihdyttäviä pelejä. Nyt Abu Dhabi vaikenee taas hetkeksi, mutta vielä yksi asia: Huomenna ovat avajaiset, 40.000 ihmistä katsomossa ja me marssimme stadionille maamme edustusasussa Suomen lipun perässä. On varmasti ikimuistoinen päivä meille kaikille!

Lue myös nämä