Pia ja Roger
| Pian blogi

Treeniä siellä, treeniä täällä…

Työpäivän jälkeen kävelin ruokakaupassa ajatuksiini uppoutuneena. Rutiinit johdattivat minut hyllyltä toiselle: mukaan tarttui hedelmiä, vihanneksia ja muita tuttuja tuotteita.  Pastahyllyn kohdalla havahduin: heittelin makaronipussia ilmaan vasemmalla kädelläni. Eikä kyseessä ollut mikään ihan pieni heitto, vaan kolmenkymmenen sentin tarjousmakaronit lensivät komeasti ylähyllyjen tasolle saakka.  Ostoksiaan tekevä nuorimies katseli minua hieman huvittuneena. Puna poskilleni kohonneena hymyilin hänelle, nakkasin makaronit kärryyn ja jatkoin matkaani.

Illalla kotona laitoin tavaroita paikalleen. Lapsiperheessä se homma ei lopu koskaan. Sain itseni kiinni siitä, että prinsessapuuhakirja kädessäni tein oikealla kädellä kämmenlyöntiliikettä alhaalta ylös, oikealta vasemmalle. Tällä suorituksella ei onneksi ollut muuta yleisöä kuin Tyyne-koira, joka on jo tottunut kaikenlaiseen.

Kuntosalilla tartuin pieniin kuntopalloihin ja pompottelin niitä seinää vasten, heittelin niitä ilmaan ja tein jos jonkinlaisia pieniä kikkoja. Salilla ei ollut muita juuri sillä hetkellä, joten ilman tätä julkista tunnustusta tuo harjoitus olisi jäänyt vain itseni tietoon.

Treeneissä kerroin valmentajalleni lentävistä makaroneista. Hän kysyi, olisinko vuosi sitten heitellyt makaronipusseja – tai mitään muutakaan – ilmaan ihan vain huvin vuoksi, saati sitten julkisella paikalla? Hetken mietin vastausta, joka loppujen lopuksi oli helppo: en olisi. Tennisharrastus on saanut paikan myös alitajunnastani sekä liikemuististani. Samalla tavalla – ja samalla innostuksella – kuin kirjaimia opetteleva nelivuotiaani kirjoittaa nimensä kirjaimia paperiin, lumihankeen, höyrystyneeseen auton ikkunaan tai vääntää niitä spagetista, prosessoin minä tennistunnin oppeja.  Palloja siellä, palloja täällä…

Eikä kyse ole vain alitajunnasta tai fyysisen suorituksen harjoittelemisesta. Kyse on fiiliksestä ja innostuksesta. Kyse on myös itseluottamuksesta. Tiedän, että saan kopin enkä välitä, vaikka näyttäisin vähän hassulta. Itse asiassa, on ihan hauskaa olla se tennikseen hurahtanut vähän hassu nainen, joka näkee mahdollisuuden vaikka makaronipussissa.

 

 

 

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen