Valmentajaesittelyssä Michael

Iloinen mies TennisHedmanin hupparissa kannustaa kentällä harjoittelevaa ryhmää: ”Upeaa, just noin” – onnistunut lyönti saa hymyn sekä pelaajan, että valmentajan huulille. ”Parasta työssäni on se, kun näen, kuinka valmennettavat kehittyvät” kertoo Michael Lebrun, TennisHedmanin valmentaja.

Michael aloitti tenniksen kotimaassaan Belgiassa kuusivuotiaana isoveljensä jalanjäljissä. ”En muista aivan tarkkaan ensimmäistä tenniskokemustani, mutta sen muistan, että pidin lajista heti”. Tennis on ollut Michaelille selvä lajivalinta aina – vaikka sporttinen poika pelasi toki paljon muitakin lajeja veljensä kanssa: korista, pihafudista – ja judoakin tuli kokeiltua muutaman vuoden ajan. Ensimmäiset kilpailut Michael pelasi 9-vuotiaana ja muistaa vieläkin voitokkaan tuloksen: 4 – 1 , 4 – 1. ”Voittaminen tuntui hyvältä ja erityisen hienoa siitä teki se, että isä ja veli olivat katsomossa”.

Belgialaisen toi Suomeen äidin työ EU-virastossa. Michael oli muuttaessaan Suomeen 15-vuotias, eikä puhunut tuolloin suomea, eikä kovin hyvää englantiakaan. Uusi kotimaa tuntui kuitenkin oikealta paikalta alusta alkaen, ja vähitellen kielikin alkoi sujua.

TennisHedmanille hän tuli töihin noin kolme vuotta sitten: ”Tulin tänne työhaastatteluun ja asiat vain loksahtivat paikoilleen. Sain aloittaa työt heti – ja sillä tiellä olen” kertoo Michael ja jatkaa: ”valmennan sekä aikuisia että junioreita ja olen mukana myös kesäleireillä”.

Tennisvalmentaja nauttii työstään ja se myös näkyy. Michaelin tunneilla on aina hyvä fiilis ja hän saa paljon positiivista palautetta työstään. Eräs valmennettava kertoo, että ”Michaelin tunnin jälkeen on aina hymy huulilla – hän todella paneutuu työhönsä ja valmennettaviinsa, ja se näkyy. Vuoden aikana olen kehittynyt aivan valtavasti”. Michael itse kertoo nauttivansa siitä, että voi jutella asiakkaidensa kanssa monenlaisista asioista ja kun näkee, kuinka oppilas kehittyy ja oppii uutta, voi valmentajakin olla tyytyväinen omaan työhönsä.

Aivan pelkkää tennistä ei Michaelin elämä sentään ole. Hän nauttii lukemisesta, erityisesti psykologiaa käsittelevät kirjat kiinnostavat. Myös vegaanisen ja raakaruoan valmistaminen on miehen sydäntä lähellä. Tennisvalmennuksen lisäksi Michael on myös koulutettu hieroja. Kun kesäkurssit Talissa päättyvät, siirtyy hän kesätöihin Utöseen hierojaksi.

Tulevaisuudessa Michael haluaa toimia sekä tennisvalmentajana että hierojana. Hänen mottonsa sekä elämässä että tenniksessä on, että tärkeintä on kuunnella itseään ja mennä siihen suuntaan, mikä tuntuu oikealta ja tehtävä kovasti töitä, jotta pääsee tavoitteisiinsa.

Lue myös nämä