Pia ja Roger
| Pian blogi

Voitontahto

Missä pelissä alusta on vihreä, palloa lyödään mailalla ja yritetään houkutella vastustaja tekemään (helppoja) virheitä? Missä pelissä lyöntiin keskitytään täysillä, katse tiiviisti pallossa? Mikä on se peli, jossa täydellinen osuma aiheuttaa korvia kutkuttavan, kauniin äänen?

Tennisblogista kun on kyse, olisi luonnollisin vastaus kysymykseen tennis. Mutta vastaus voi olla myös biljardi. Tenniksen aloitin nollasta viime kesäkuussa.  Viime lauantaina menin vuosien tauon jälkeen biljardisalille kokeilemaan, miten kepillä osutaan pöydällä oleviin palloihin. Ystäväni oli käynyt pelaamassa muutamia kertoja ja paukutteli jo päivällä henkseleitään, kuinka aikoo voittaa minut ihan kuus-nolla.  Opiskeluaikana pelasimme usein ja olimme molemmat ihan kohtuullisia pallonpussittajia.

Vuosi sitten olisin lähtenyt häviämään. Vuodet olivat piilottaneet voitontahdon jonnekin aika syvälle. Nyt lähdin tsemppaamaan tosissani ja voittamaan.  Tenniskentällä tapahtunut oppiminen ja itsensä voittaminen olivat vähitellen alkaneet muistuttaa minua siitä, että voittaminen lähtee ennen kaikkea asenteesta.

Ensimmäinen erä meni vähän tuntumaa hakiessa ja osumakohdat olivat vuoron perään liian alhaalla tai liian ylhäällä. Seuraavalla kierroksella sain jo otteen pelistä, vaikka numerot olivatkin kahden erän jälkeen ystävälleni 2 – 0.  Hengitin syvään ja mietin hankalia hetkiä tenniskentällä. Keskityin ja naps, poks, naps. Pallot alkoivat totella ja seuraava erä oli minun. Kun vielä naapuripöydästä tultiin sanomaan, että “olipa hieno lyönti”, olin jo lähes liekeissä. Hyvällä fiiliksellä jatkoin keskittyen, tavoite mielessäni. Kun viiden erän jälkeen oli aika lähteä kotiin, oli tilanne 2 – 3 minun hyväkseni.

Biljardi on aika helppoa tennikseen verrattuna, mutta yksi asia pätee molemmissa: jos lähdet häviämään, häviät. Jos lähdet voittamaan – tai ainakin tekemään parhaasi, voit päästät tavoitteeseesi. Kilpaa en ole tennistä pelannut enkä juuri pisteitäkään laskenut, mutta ennen treeniäkin on hyvä päättää, että tekee parhaansa. Kun sen vielä sanoo ääneen, voi itsensä voittaa monta kertaa yhden tunnin aikana.

 

Vauhti • Hauskuus • Oppiminen