Yksi ammattivalmentaja lisää tiimiimme

TennisHedmanin ammattivalmentajien tiimi täydentyi kesällä, kun Dominic muutti Suomeen ja liittyi valmennusvahvuuteemme.

Etelä-Afrikassa syntynyt mies muutti 19-vuotiaana Yhdysvaltoihin pelaamaan tennistä. Lajin Dominic aloitti 8-vuotiaana, kun hänen kouluunsa oli tullut tennisvalmentaja kysymään, ketkä haluaisivat tulla kokeilemaan pelaamista. Dominic oli kasvanut jalkapalloa pelaten sekä televisiosta seuraten, joten tennis ei heti aluksi tuntunut ihan omalta lajilta. ”Mitä enemmän pelasin, sitä enemmän aloin kuitenkin nauttia tenniksestä ja kaikesta, mikä siihen liittyi” kertoo valmentaja tennisuransa alkuvaiheista. Hän pelasi turnauksissa ja työskenteli tennisakatemiassa, joten oli selvää, että laji oli vienyt sydämen ja muuttunut tärkeäksi osaksi nuoren miehen elämää.

Yhdysvalloissa Dominic toimi valmentajana seitsemän vuotta, näistä kaksi viimeistä vuotta University of Southern Mississipissä. Suomeen valmentaja muutti, koska hänellä on suomalainen puoliso ja he kaipasivat rauhallisempaa elämäntyyliä. ”Ensi alkuun suomalainen elämänmeno oli lähes shokki: täällä kaikki on rennompaa eikä niin suorituskeskeistä kuin Amerikassa” kertoo Dominic ja jatkaa: ”Totuttelun jälkeen ymmärrän nyt, kuinka paljon parempi elämänlaatu täällä on. Kaiken ei tarvitse olla supertehokasta, vaan täällä jää aikaa myös ihmisille: hetkille vaihtaa kuulumisia ja aidosti tutustua toisiin ihmisiin”.

Suomalaisia ja amerikkalaisia valmennettavia verrattaessa Dominic sanoo, että suomalaisista paistaa innostus lajiin ja heissä on sisua: täällä ihmiset haluavat oppia ja ovat vapaaehtoisesti pelaamassa – tenniskentillä treenataan hymyssä suin, eikä ketään tarvitse patistella tekemään asioita. Suomalaisten motivaatio treenaamiseen on aivan huippua!”.

Motivaatiota riittää puolin ja toisin: Dominic on saanut paljon hyvää palautetta työstään. Hän on innostunut ja innostava valmentaja, jota kiitetään taidokkaasta valmennuksesta ja reippaasta, positiivisesta otteesta työhönsä. ”Koen, että työni on tehdä ihmisistä parempia pelaajia ja uskon, että oikealla valmennuksella jokaisella on mahdollisuus kehittyä” kertoo Dominic, joka tuo valmennuksiin energiaa ja intensiteettiä – aina hyvällä fiiliksellä! ”Mielestäni valmennus on paljon enemmän, kuin sitä että syötät pelaajille palloja – valmennus on sitä, että teet valmennettaviin vaikutuksen ja saat heidän parhaat puolensa esiin”:

Tennis merkitsee Dominiclle paljon. ”Laji on vienyt minua paikkoihin, jonne en olisi muuten päässyt. Enpä olisi nyt täälläkään ilman tennistä. Pallopeli on kasvattanut minua ihmisenä enkä oikeastaan tietäisi, mitä tekisin, jos en pelaisi ja valmentaisi”. Toki Domincilla on muitakin kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia: vapaa-aikanaan hän pyöräilee ja juoksee – ja remontoi! Mies on taitava tekemään kodin pieniä remontteja ja lisäksi hän auttelee vaimoaan, joka työskentelee sisustussuunnittelijana.

Entä mikä on tennisvalmentajan motto – elämään tai tennikseen liittyen? ”Tennis does not lie – eli et voi huijata sitä, miten pelaat. Saat sitä, mitä ansaitset. Kun harjoittelet paljon, kehityt. Kun annat parhaasi, voit olla tyytyväinen!”:

Lue myös nämä