Valmentajaesittelyssä Thanh

”Hyvä energia, aurinkoinen tyyli, vaihtelevat harjoitukset, tarkka opetus ja motivoiva ote”.
Tämä on palaute, jonka TennisHedmanin valmentaja Thanh sai valmennettavaltaan. Monen on varmasti helppo yhtyä näihin kommentteihin, sillä vietnamista kotoisin olevasta, Aalto-yliopistossa insinööriksi opiskelevasta Thanhinsta on tullut monen asiakkaan suosikkivalmentaja.

Thanh aloitti valmentamisen TennisHedmanilla vuosi sitten, ja hän nauttii työstään jokaisena päivänä. ”Olin käynyt pelaamassa tennistä Talin Tenniskeskuksessa ystävieni kanssa, ja huomioni oli kiinnittynyt TennisHedmanin mainosjulisteisiin ja -videoihin. ”Minulle tuli fiilis, että haluaisin itsekin olla osa TennisHedmanin valmentajatiimiä” kertoo Thanh, joka toteutti haaveensa ottamalla tenniskouluun yhteyttä ja pääsemällä nopesasti tärkeäksi osaksi valmentajatiimiä.

Vietnamista kotoisin oleva Thanh aloitti tenniksen noin kymmenvuotiaana, jolloin hänen isänsä päätti aloittaa lajin harrastamisen ja poika seurasi perässä. ”Isäni hurahti lajiin niin, että muut harrastukset jäivät – ja samoin kävi minulle” muistelee Thanh ja jatkaa, että hän olisi mielellään kilpaillut enemmänkin, jos siihen olisi ollut mahdollisuus. Hän vietti kuitenkin vapaa-aikansa tenniskentillä ja erityisesti kesäisin pelitunteja kertyi paljon.

Thanh tuli suomeen seitsemisen vuotta sitten opiskelemaan rakennustekniikkaa ammattikorkeakouluun. Hän haaveili tenniksenpeluusta jatkuvasti, mutta laji oli Suomessa opiskelevalle nuorelle melko kallis. Valmistuttuaan hän pääsi töihin, ja palasi heti tenniskentille. Nyt hän suorittaa jatko-opintoja ja viihtyy Suomessa erinomaisesti. ”Suomessa on enemmän aikaa itselle, täällä on rauhallista. Kun haluan tehdä jotain, minulla on siihen tilaa ja aikaa. Vietnamin kaoottisuudelle Suomi tarjoaa upean vastakohdan” vastaa Thanh kysymykseen, mikä saa hänet viihtymään Suomessa.

TennisHedmanilla Thanh valmentaa sekä junioreita että aikuisia. Hänen mielestään valmentamisessa parasta on se, että voi jakaa kokemuksiaan muille. ”Tenniksessä on paljon sellaista, jota olen oppinut ja oivaltanut itse. Kun on tällaisia oivalluksia tehnyt, on kunnia-asia päästä jakamaan niitä myös muille”.

Entä voiko insinööriopinnoista olla hyötyä tennisvalmennuksessa? ”Insinöörin on osattava yhdistellä asioita, ja esimerkiksi rakennustekniikassa on tärkeää nähdä, miten muut näkevät jonkun asian, yksityiskohdan ja kokonaisuuden. Tämä sama ajatusmalli toimii myös tenniksessä” kertoo työstään innostunut valmentaja. ”Nautin tenniksestä todella paljon, ja haluan, että valmennettavani nauttivat kentällä yhtä paljon, kuin minä itse. Olen onnekas, kun voin tehdä tätä työtä!”

Vapaa-aikanaan Thanh harrastaa valokuvausta, videokuvausta sekä musiikkia. Itse asiassa, Thanh on auttanut myös TennisHedmanin uusien valmennusvideoiden kuvaamisessa. Lopuksi kysyimme mieheltä, mikä on hänen mottonsa: ”Don’t think, just play!” Eli älä turhia mieti, vaan anna mennä.

Lue myös nämä